Eerste editie Lavans Halve van Helmond

Op zondag 18 juli vindt de eerste (coronaproof) editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Een jaarlijks terugkerend hardloop- en wandelevenement door Helmond en omgeving, met de halve marathon als centraal onderdeel.

De Lavans Halve van Helmond is een serieuze, prestatiegerichte wedstrijd als basis voor een laagdrempelig evenement. Iedereen kan meedoen: jong – oud, beginnend – gevorderd, recreatief – prestatief. Het gaat om samen sporten in een gezellige Helmondse sfeer!

Achtergrond
Met de Lavans Halve van Helmond hebben Lopersgroep Brandevoort (LGB) en de Helmondse Atletiekclub (H.A.C.) samen invulling gegeven aan de ambitie om een grootschalig, succesvol en professioneel hardloop- en wandelevenement te organiseren voor Helmond en omgeving.
LGB heeft de afgelopen jaren het loopevenement Rondje Brandevoort georganiseerd en wil dit verder uitbreiden. H.A.C. was mede-organisator van de Nightrun en ziet het als gemis dat er geen grootschalig sportief evenement in Helmond is op dit gebied. Samen hebben de verenigingen daarom de stichting “Halve van Helmond” opgericht.

Hardloopwedstrijden en wandelloop
Naast de halve marathon zijn er diverse andere hardloopwedstrijden: 10 km, 5 km, bedrijvenloop, scholierenloop en kidsrun. Ook is er een wandelloop van 7 en 15 km.

Meer informatie kun je vinden op www.halvevanhelmond.nl

 


Wij kijken terug op een geweldig 12e editie van Rondje Brandevoort. Het was een geslaagd evenement voor kinderen, wandelaars en hardlopers.

Bedankt voor jullie deelname. Ook alle vrijwilligers die zich ingezet hebben voor dit evenement, heel erg bedankt!
Heerlijk om te zien iedereen heeft genoten van de sportieve activiteiten, de muziek en het weer! Het was ook prachtig om het enthousiaste publiek de sporters te zien aanmoedigen.
De sponsoren willen we ook hartelijk bedanken voor de ondersteuning aan ons evenement. Voor het eerst hadden we tijdswaarneming en een halve marathon. Beide initiatieven zijn zeer geslaagd en hebben samen met het goede weer gezorgd voor een record aantal deelnemers. Wij zien jullie volgend jaar graag weer terug.

Nagenieten van de mooie momenten van Rondje Brandevoort 2019 kan met de fotoreportage die te zien is via onderstaande links:

Rondje Brandevoort 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: