Laatste nieuws feeds


Halve van Helmond: 19 april 2020

De Halve van Helmond is een nieuw jaarlijks hardloop- en wandelevenement en wordt georganiseerd door de Lopersgroep Brandevoort in samenwerking met de Helmondse Atletiek Club (HAC). De Halve van Helmond is het grote broertje van ons eigen Rondje Brandevoort. Samen met HAC hebben we de ambitie om de Halve van Helmond uit te laten groeien tot een hardloop- en wandelevenement met regionale bekendheid. De eerste editie staat gepland op zondag 19 april 2020. Lees er alles over op www.halvevanhelmond.nl.

Wedstrijden en parcours
De Halve van Helmond heeft voor iedere sporter een uitdagende afstand. De halve marathon loopt twee keer een ronde van 10 km. Naast de halve marathon hebben we een 'kidsrun' voor de basisschoolleerlingen op de baan en een 5 en 10 km met een scholierenloop voor de middelbare scholen. Bedrijven kunnen als team meelopen in de bedrijvenloop. Het parcours heeft de vorm van een acht en loopt door Stiphout en Brandevoort. Beide sportparken worden betrokken bij het evenement. Het parcours loopt door mooie plekjes in Helmond, zowel qua natuur als qua architectuur. In 2020 starten we bij HAC. Daarna jaarlijks om en om op beide sportparken.

 Halve van Helmond: 19 april 2020                  

Evenementen 2020:

zaterdag 11 januari: Nieuwjaarsreceptie

zaterdag 15 februari: Ontbijtloop

zaterdag 14 maart: Beverloop

maandag 23 maart: speciale wandeling

woensdag 25 maart: speciale wandeling

zondag 19 april: Halve van Helmond

zaterdag 16 mei: Strabrechtse Heideloop

maandag 22 juni: speciale wandeling

woensdag 24 juni: speciale wandeling

zaterdag 5 september: Treinenloop

maandag 21 september: speciale wandeling

woensdag 23 september: speciale wandeling

zaterdag 10 en zondag 11 oktober: Marathon Eindhoven (verschillende afstanden)

zaterdag 28 november: Ontbijtloop

zaterdag 26 december: Kerstwandeling

 Evenementen 2020                  

Extreem warm of koud

Voor de een betekent 'extreem warm' of 'extreem koud' iets anders dan voor de ander. Toch hebben we binnen Lopersgroep Brandevoort een heldere richtlijn.

 Is het of wordt het tijdens de training warmer dan 30 graden, dan gaat de training niet door. Komt de temperatuur boven de 25 graden, dan verzorgt de trainer een aangepaste (lichtere) training.

Wat betreft winterse omstandigheden: op kou kun je je kleden. Het kan voorkomen dat het zo koud is (bijvoorbeeld ijskoude wind), dat lopen niet verantwoord is wegens risico op bevriezingsverschijnselen. Ook kan het te glad zijn om te lopen. Houd bij winterweer de website in de gaten voor afgelastingen.

 extreme weersomstandigheden                  
Deel, mail of print deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print