Laatste nieuws feeds


Gulbergen loop

Op 26 juni is de training bij de Gulbergen. Dit komt in de plaats van de eerder geplande Nederheideloop. We verzamelen bij het clubhuis van de golfbaan en starten om 9:15 uur.


 Gulbergen                  

Hervatten trainingen

Vanaf woensdag 19 mei kan je verzamelen op het sportpark. Voorlopig nog even lopen op eigen gelegenheid zonder trainer.Hardloop trainingen worden per 2 juni hervat op de maandag en woensdag, we hebben helaas te weinig trainers beschikbaar om ook de zaterdag training te geven.


 Trainingen                  

Geen trainingen

Er worden tot nader order geen trainingen verzorgd in verband met de maatregelen rondom COVID-19. De trainingsschema's zijn wel te downloaden en kunnen ook individueel worden gevolgd. Blijf actief en gezond. Hopelijk tot snel.

 Trainingen                  

Halve van Helmond: voorlopig uitgesteld

In verband met het coronavirus is nog niet duidelijk wanneer de Halve van Helmond  doorgang vindt. Zodra we meer weten zullen we dit communiceren.

De Halve van Helmond is een nieuw hardloop- en wandelevenement en wordt georganiseerd door de Lopersgroep Brandevoort in samenwerking met de Helmondse Atletiek Club (HAC). De Halve van Helmond is het grote broertje van ons eigen Rondje Brandevoort. Samen met HAC hebben we de ambitie om de Halve van Helmond uit te laten groeien tot een hardloop- en wandelevenement met regionale bekendheid. Lees er alles over op www.halvevanhelmond.nl.

Wedstrijden en parcours
De Halve van Helmond heeft voor iedere sporter een uitdagende afstand. De halve marathon loopt twee keer een ronde van 10 km. Naast de halve marathon hebben we een 'kidsrun' voor de basisschoolleerlingen op de baan en een 5 en 10 km met een scholierenloop voor de middelbare scholen. Bedrijven kunnen als team meelopen in de bedrijvenloop. Het parcours heeft de vorm van een acht en loopt door Stiphout en Brandevoort. Beide sportparken worden betrokken bij het evenement. Het parcours loopt door mooie plekjes in Helmond, zowel qua natuur als qua architectuur. In 2020 starten we bij HAC. Daarna jaarlijks om en om op beide sportparken.

 Halve van Helmond: uitgesteld            

Extreem warm of koud

Voor de een betekent 'extreem warm' of 'extreem koud' iets anders dan voor de ander. Toch hebben we binnen Lopersgroep Brandevoort een heldere richtlijn.

 Is het of wordt het tijdens de training warmer dan 30 graden, dan gaat de training niet door. Komt de temperatuur boven de 25 graden, dan verzorgt de trainer een aangepaste (lichtere) training.

Wat betreft winterse omstandigheden: op kou kun je je kleden. Het kan voorkomen dat het zo koud is (bijvoorbeeld ijskoude wind), dat lopen niet verantwoord is wegens risico op bevriezingsverschijnselen. Ook kan het te glad zijn om te lopen. Houd bij winterweer de website in de gaten voor afgelastingen.

 extreme weersomstandigheden                  
Deel, mail of print deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print